COMUNITAT ENERGÈTICA DE CASTELLÓ DE FARFANYA

Aquest es l'espai on trobar informació respecte la Comunitat energètica de Castelló de Farfanya

Sol·licitud de participació i accés a la Comunitat Energètica Municipal:

Termini tancat, data límit de presentació de sol·licituds: 21 de març de 2023

Per veure la presentació resum de la Comunitat Energètica Municipal de Castelló de Farfanya, cliqueu aquí

Preguntes freqüents sobre de la Comunitat Energètica:


1.1 Què és una Comunitat Energètica?

Les Comunitats Energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a nivell local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.


1.2 En què consisteix la Comunitat Energètica de Castelló de Farfanya?


La CE de Castelló de Farfanya consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics en teulades de l’Ajuntament, que compartiran la seva energia amb els veïns i veïnes de Castelló de Farfanya.
A més, els participants també es podran beneficiar d’una eina de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics.


1.3 Com puc formar part de la Comunitat Energètica de Castelló de Farfanya?


• L’Ajuntament de Castelló de Farfanya posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada en varis equipaments municipals.
• L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.
• Aquells ciutadans que resultin seleccionats, abonaran una taxa municipal per accedir als serveis de la CE, la qual serà sempre menor a l’estalvi que aquests obtindran en la seva factura energètica.


1.4 Què comporta ser part de la Comunitat Energètica de Castelló de Farfanya?


1. Presenta la sol·licitud per a participar de la CE de Castelló de Farfanya, segons el procediment que estableixi l’Ajuntament.


2. Per tal de confirmar la teva plaça, hauràs de pagar la taxa municipal associada a la participació en la CE de Castelló de Farfanya.


3. Es duran a terme els tràmits administratius necessaris per a vincular la instal·lació FV municipal als ciutadans participants.


4. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica!


1.5 Per què formar part de la Comunitat Energètica?


Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica i una millor gestió energètica.

  • Reduiràs els maldecaps associats a instal·lar i mantenir el teu propi sistema fotovoltaic. L’Ajuntament s’encarrega de tot!

  • Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica a Castelló de Farfanya, amb un impacte ambiental i socioeconòmic positiu per al municipi.

2. Contingut addicional:

2.1 Procés de Consulta Prèvia a la tramitació de l'aprovació de l'Ordenança fiscal Reguladora (numero 4) de la Taxa per la cessió temporal de quotes de participació de les instal·lacions solars fotovoltaiques municipals. Tràmit finalitzat. Exposició realitzada del 30/09/2022 fins al 02/11/2022.

2.2 Vídeo explicatiu d'una comunitat energètica, cliqueu veure aquí

2.3 Pàgina web de Comunitats de KM0 Energy, cliqueu aquí