COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT SOBRE SALZES DEL RIU FARFANYA

Comunicat

DILLUNS 27 GENER 2020

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT

Benvolguts castellonins i castellonines, volem fer pública i transparent una important decisió de caràcter urgent del govern municipal d'aquest Ajuntament amb aquest comunicat.
El Consistori ha pres la difícil decisió, però consensuada de retirar definitivament deu arbres (Salzes) de Castelló de Farfanya, específicament de la ribera del riu Farfanya, a causa de l'estat d'aquests.
Hem pogut constatar que els arbres estan malalts alguns dels quals en un estat avançat, la qual cosa els converteix en un risc i un perill per la seguretat de tots els vianants, com bé ja ha succeït en més d'una ocasió, rames d'una important consideració s'han trencat i han caigut a la via pública, per sort, fins al moment, sense lamentar danys personals.
Tanmateix, els treballadors especialitzats (jardiners) recomanen activament la retirada i substitució dels deu arbres esmentats per seguretat. Insistim en el fet que no és una decisió fàcil, ja que per una banda, els arbres formen part de l'ecosistema i la vida al nostre municipi, i aquest govern té un compromís ferm amb l'ecologisme. Per altra banda, la retirada d'aquests arbres afecta directament al paisatge que caracteritza els voltants del riu Farfanya, al qual tots i totes estem acostumats i adaptats.
No obstant això, l'Ajuntament tot i prendre aquesta important decisió per tal de prioritzar la seguretat de tots els vilatans, també ha pres la decisió i compromís de substituir aquests arbres per uns de nous que seran autòctons i de ribera.

Salutacions cordials,
L'equip de govern de l'Ajuntament.